Odota...
Wait...
Korppi-järjestelmän toimintoja Korppi

14.13.0

Kirjaudu sisään järjestelmään!
22.8.2019 15:46

XHNK072 Tieteen popularisointi henkilöstölle II: Blogi osana tiedeviestintää, 0 op, JOKINEN1

Henkilöstökoulutus, Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Tiedotus:
Kurssille ei voida ilmoittautua, koska se on jo vanhennettu.
Kurssin ilmoittautumisaika päättyi 20.2.19 klo 23:59.
Tiedotus:
Kurssille ilmoittautuneet järjestetään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Lisätietoja jonotuksesta.

Yleisiä tietoja

Alkaa - päättyy: 21.2.19 - 21.2.19
Ilmoittautumisaika: 1.7.18 klo 0:00 - 20.2.19 klo 23:59
Ilmoittautuminen voidaan perua 31.5.2019 klo 00:00 mennessä.
Opettaja(t): Elina Jokinen (elina.k.jokinen@jyu.fi)
Laajuus: 0 op
Kielet: opetuskielet: suomi; suorituskielet: suomi
Ilmoittautuneita: 6
Maksimi osallistujamäärä: 20 (Jonotuskäytännöstä johtuen kurssille voidaan ilmoittautua, vaikka maksimi osallistujamäärä ylittyisikin.);
Organisaatiot:Henkilöstökoulutus (HENK), Jyväskylän yliopisto (JY), Kielikeskus, kirjoitusviestintä (KIE XKV), Monikielisen akateemisen viestinnän keskus (MOVI)
Sisältö:

Koulutuksessa käsitellään bloggaamista akateemisen asiantuntijan näkökulmasta. Osallistujat saavat välineitä keskeneräisen blogitekstinsä sekä oman bloginsa työstämiseen. Koulutuksessa pohditaan, millä tavoin blogikirjoittaminen ja viestiminen sosiaalisessa mediassa voisivat olla mielekäs osa tutkijan tai yliopisto-opettajan arkea ja annetaan välineitä tarkoituksenmukaisen bloggaus-/somestrategian työstämiseen. Koulutuksessa ei harjoitella julkaisualustojen (Blogger, Wordpress) käyttöä. (Tähän tarkoitukseen sopii työpaja XKVA009 Tutki(ja) bloggaa.) 

Työpaja sopii niin aloitteleville kuin kokeneillekin bloggaajille sekä ylipäätään kaikille tutkijoille ja opettajille, jotka haluavat kehittyä omasta asiantuntemuksestaan viestimisessä. Koulutuksen mahtuu kerrallaan 20 osallistujaa.

Koulutukseen sisältyy pieni ennakkotehtävä, jossa osallistujat palauttavat (tekstimuodossa) keskeneräisen blogikirjoituksen joko olemassa olevaan tai suunnitteilla olevaan blogiin. Koulutukseen otetaan mukaan oma tietokone.

Koulutus on toinen osa kaksiosaisesta, henkilökunnalle suunnatusta Tieteen popularisointi -kokonaisuudesta. Mikäli osallistut tähän koulutukseen, on suositeltavaa, että osallistut myös koulutuksen ensimmäiseen osaan XHNK06X Tieteen popularisointi henkilöstölle I: Onnistunut popularisointiprojekti.

Kouluttajana toimii Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen kirjoitusviestinnän opettaja Elina Jokinen.

Osaamistavoitteet:

Tässä koulutuksessa osallistujien odotetaan syventävän käsitystään siitä, miten he voivat monipuolistaa kirjoittajan taitojaan tutkimusteksteistä populaariin tietokirjoittamiseen. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet työstää itselleen tarkoituksenmukainen bloggaus-/somestrategia sekä kehittää osallistujien valmiuksia työstää ja julkaista kiinnostavia blogitekstejä.

Koulutuksen tarkoitus on monipuolistaa tutkijoiden ja opettajien viestintäosaamista sekä antaa kehittää heidän valmiuksiaan viestiä tutkimuksestaan tiedeyhteisön ulkopuolelle.

 

Valintamenettely:

Henkilöstön osaamisen kehittämisen toimet on tarkoitettu pääsääntöisesti yliopistoon kuukausipalkkaisessa palvelussuhteessa olevalle henkilöstölle. Osallistumisoikeudet tarkistetaan pääsääntöisesti henkilöstökoulutuksiin tai muihin osaamisen kehittämisen tilaisuuksiin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli tilaa on, myös muunlaisella sidoksella kuin palvelussuhteella yliopistoyhteisöön liittyvät henkilöt, kuten apurahatutkijat, voivat osallistua.

Lisätietoja henkilöstökoulutuksesta: https://uno.jyu.fi/fi/yhteisomme/osaava_henkilosto/henkilostokoulutus

Avainsanat:

henkilöstökoulutus, henkilöstö, viestintä ja kielet, kielet ja viestintä

[Tiivistä opetusryhmien aika- ja paikkatiedot]

Harjoitusryhmä [ryhmien tarkat tiedot ja ilmoittautuminen]

Harjoitusryhmä 1 [ryhmätiedot ja ilmoittautuminen]; ilmoittautuneita 6, maksimi 20
ilm.aika: 1.7.2018 00:00 - 20.2.2019 23:59
 PaikkaViikkoPäiväPvmKloOhjaajaLisätietojaURITapahtuman tiedot
1S 2048to21.2.201908:15-10:00JokinenTapahtuman tiedot
2S 2048to21.2.201910:15-12:00JokinenTapahtuman tiedot