Odota...
Wait...
Korppi-järjestelmän toimintoja Korppi

15.15.1

Kirjaudu sisään järjestelmään!
21.4.2021 07:53

XHNK068 Tieteellinen kirjoittaminen henkilöstölle I: Ajankäyttö ja tuloksellinen kirjoitusprosessi, 0 op, JOKINEN, KUITUNEN1 / KESÄKURSSI 2019

Henkilöstökoulutus, Monikielisen akateemisen viestinnän keskus

Tiedotus:
Kurssille ei voida ilmoittautua, koska se on jo vanhennettu.
Kurssin ilmoittautumisaika päättyi 23.8.19 klo 23:59.
Tiedotus:
Kurssille ilmoittautuneet järjestetään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Lisätietoja jonotuksesta.

Yleisiä tietoja

Alkaa - päättyy: 27.8.19 - 27.8.19
Ilmoittautumisaika: 1.4.19 klo 0:00 - 23.8.19 klo 23:59
Ilmoittautuminen voidaan perua 31.5.2020 klo 00:00 mennessä.
Opettaja(t): Elina Jokinen (elina.k.jokinen@jyu.fi)
Heidi Kuitunen (heidi.m.kuitunen@jyu.fi)
Laajuus: 0 op
Kielet: opetuskielet: suomi; suorituskielet: suomi
Ilmoittautuneita: 19
Maksimi osallistujamäärä: 20 (Jonotuskäytännöstä johtuen kurssille voidaan ilmoittautua, vaikka maksimi osallistujamäärä ylittyisikin.);
Organisaatiot:Henkilöstökoulutus (HENK), Jyväskylän yliopisto (JY), Kielikeskus, kirjoitusviestintä (KIE XKV), Monikielisen akateemisen viestinnän keskus (MOVI)
Ajankohtaista:

Ennakkotehtävä: Pohdi, millaisia kirjoitusprosessisi ovat olleet tähän mennessä. Voit esimerkiksi luonnehtia jotain tiettyä mieleen jäänyttä kirjoitusprosessia, joka kiteyttää prosesseillesi tyypillisiä piirteitä. Oletko tyytyväinen siihen, miten kirjoittamisesi on usein edennyt? Mikä kirjoitusprosesseissasi yleensä toimii? Mikä ei toimi? Miten olet onnistunut rytmittämään kirjoittamisen osaksi työarkeasi? Lähetä vastauksesi sähköpostilla elina.k.jokinen@jyu.fi ja heidi.m.kuitunen@jyu.fi viimeistään viikkoa ennen koulutuspäivää.

Mieti myös etukäteen, minkä tekstin haluaisit saada valmiiksi esimerkiksi seuraavan puolen vuoden aikana. Selvitä, millaisia ulkoisia deadlineja kirjoittamiseen liittyy, esim. mihin mennessä tekstin on oltava valmis. Tapaamisessa laaditaan konkreettinen kirjoittamissuunnitelma.

Sisältö:

Koulutus on ensimmäinen osa kaksiosaisesta, henkilökunnalle suunnatusta Tieteellinen kirjoittaminen -kokonaisuudesta. Suosittelemme osallistumaan myös jälkimmäiseen koulutuspäivään, mutta koulutus toimii myös itsenäisesti.

Tässä neljän tunnin koulutuksessa keskitytään kirjoitusprosessin hallinnan perusasioihin, kuten työskentelyn suunnitteluun ja ajankäytön hallintaan sekä kirjoittamista tehokkaasti edistäviin menetelmiin. Koulutuksen tavoitteena on antaa tukea ja käytännön välineitä, joiden avulla henkilökunnalla olisi paremmat valmiudet tuottaa laadukkaampia julkaisuja osana yliopistotyötä.


Koulutus sopii kaikille tutkijoille ja opettajille, jotka haluavat kehittyä kirjoittajina ja lisätä kirjoittamisensa suunnitelmallisuutta. Koulutuksen mahtuu kerrallaan 25 osallistujaa. Koulutukseen sisältyy pieni ennakkotehtävä.

Kouluttajina toimivat Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen kirjoitusviestinnän opettajat Elina Jokinen ja Heidi Kuitunen

Osaamistavoitteet:

Osallistujan odotetaan kehittyvän oman kirjoitusprosessinsa hallinnassa erityisesti ajankäytön näkökulmasta. Hänen odotetaan pystyvän reflektoimaan omaa työskentelyään ja kirjoittamistaan eri näkökulmista ja kehittävän näin itselleen tarkoituksenmukaisia kirjoittamisen strategioita. Koulutuksen tavoitteena on aktiivisen ja motivoituneen kirjoitusprosessin tukeminen.

Valintamenettely:

Henkilöstön osaamisen kehittämisen toimet on tarkoitettu pääsääntöisesti yliopistoon kuukausipalkkaisessa palvelussuhteessa olevalle henkilöstölle. Osallistumisoikeudet tarkistetaan pääsääntöisesti henkilöstökoulutuksiin tai muihin osaamisen kehittämisen tilaisuuksiin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli tilaa on, myös muunlaisella sidoksella kuin palvelussuhteella yliopistoyhteisöön liittyvät henkilöt, kuten apurahatutkijat, voivat osallistua.

Lisätietoja henkilöstökoulutuksesta: https://uno.jyu.fi/fi/yhteisomme/osaava_henkilosto/henkilostokoulutus

Suoritustavat:

Työpajatyöskentely, käytännön harjoitukset ja ennakkotehtävä.

Avainsanat:

henkilöstökoulutus, henkilöstö, viestintä ja kielet, kielet ja viestintä

[Tiivistä opetusryhmien aika- ja paikkatiedot]

Harjoitusryhmä [ryhmien tarkat tiedot ja ilmoittautuminen]

Harjoitusryhmä [ryhmätiedot ja ilmoittautuminen]; ilmoittautuneita 19, maksimi 20
ilm.aika: 1.4.2019 00:00 - 23.8.2019 23:59
 PaikkaViikkoPäiväPvmKloOhjaajaLisätietojaURITapahtuman tiedot
1-35ti27.8.201908:15-12:00JokinenSali: RUU C101 LucinaTapahtuman tiedot