Suoritusten siirtäminen paperilta JOREen

Suora arvolauseen syöttö (3.12.2003)

1. Kirjaudu Korppiin.
  2. Valitse oikea kurssi opettajan päävalikosta.
  3. Siirry kurssilla kohtaan Opintosuoritukset.
  4. Siirry kohtaan Arvolauseiden syöttö.
  5. Valitse kurssilaisista ne opiskelijat, joille haluat syöttää arvolauseen. Älä muuta oletusarvoja jos haluat antaa arvolauseet kaikille kurssilaisille. Voit samaan aikaan käyttää molempia seuraavista ehdoista.
    • Valitse ryhmävalintalistasta haluamasi ryhmä, jos haluat antaa arvolauseet johonkin tiettyyn ryhmään ilmoittautuneille.
    • Sukunimiehdolla voit rajoittaa opiskelijoita, joille haluat antaa arvolauseen (ehto muodossa sukunimi1,sukunimi2 tai sukunimien alkuosa).
  6. Muokkaa oletuksesta poikkeavia lisäasetuksia jos tämän katsot tarpeelliseksi:
    • Opiskelijoiden määrä per näyttö -arvolla voit vaikuttaa siihen montako opiskelijaa näytetään kerrallaan sivulla. Seuraava- ja Edellinen-painikkeilla voit siirtyä eri näytöllisten välillä.
    • Jos asetat Näytä myös jo JOREen lähetetyt -valintaruudun valituksi, voit muokata myös jo JORE-opintorekisteriin lähetettyjä suorituksia.
    • Jos asetat Näytä myös opintoviikot -valintaruudun valituksi, voit asettaa jokaiselle opiskelijalle opintoviikkomäärän.
    • Arvolauseen tyyppi -valinta vaikuttaa siihen, mitä asteikkoa arvolauseiden syötössä voidaan käyttää.
  7. Paina Hae-painiketta.
  8. Haun tuloksena saat ne kurssin tai ryhmän opiskelijat, joilla hakuehdot ovat voimassa.
  9. Nyt voit kullekin haetulle opiskelijalle asettaa arvolauseen (ja opintoviikkomäärän jos edellä valitsit tämän asetettavaksi).
  10. Tallenna-painikkeilla voit tallentaa syöttämäsi arvolauseet.
  11. Tallenna ja lähetä JOREen -painikkeella arvolauseet tallennetaan. Tämän jälkeen sinut ohjataan sivulle, josta voit määritellä JOREen viennin tiedot (suorituspvm, opettaja).
    • Korjaa sivun alareunassa olevaa suorituspäivämäärää, jos JOREen vietävä suorituspvm tulee olla jotain muuta kuin kuluva päivä.
    • Valitse opettajalistasta oikea opettaja.
    • Paina Näytä JOREen lähetettävät tiedot -painiketta.
    • Jos näytöllä on oikeanlainen lista suorituksista, voit lähettää tiedot JOREen painamalla alareunassa olevaa Lähetä tiedot -painiketta. Peruuta-painikkeella tietoja ei lähetetä. Seuraavan kerran kun tulet tälle sivulle, kaikki lähettämättömät suoritukset näytetään uudelleen. Jos listassa on sellaisia suorituksia, joiden et halua siirtyvän JOREen (esim. testauksia), ilmoita poistettavat suoritukset kera kurssin koodin ja nimen Korppi-ylläpidolle, joka voi poistaa ylimääräiset suoritukset.
      Pistelaskufunktion avulla voit poistaa myös suorituksia: tools.removeGrade() tai tools.saveGrade("") merkitsee suorituksen poistetuksi.
    • Ilmoitustaululle tulostettavan listan saat edelliseltä JOREen lähetettävät tiedot -sivulta oikeassa yläreunassa sijaitsevan Tulostettava lista -lomakkeen avulla seuraavasti:
      1. Valitse listan kieleksi joko suomi tai englanti.
      2. Kirjoita (tentin) osallistujien lukumäärä, jonka avulla voidaan laskea hylättyjen lukumäärä.
      3. Paina Tee tulostettava PDF-versio -painiketta.
      4. Linkistä Näytä tulostettava tenttituloslista saat muodostetun PDF-version selaimeesi, joka todennäköisesti avaa Adobe Acrobat Reader -lukijan.

Vanha mutta toimiva tapa: lomake ja funktio (22.5.2003)

Ohje on kirjoitettu lähinnä TKTL:n kursseille, sovellettuna sitä voidaan käyttää muillekin kursseille.

1. Kirjaudu Korppiin.
  2. Valitse oikea kurssi opettajan päävalikosta.
  3. Jos olet luonut lomakkeen tenttiä varten ja syöttänyt siihen arvolauseet, siirry kohtaan 10.
  4. Jos olet luonut lomakkeen tenttiä varten mutta et syöttänyt siihen arvolauseita, siirry kohtaan 6.
  5. Jos tenttiarvostelu-lomaketta ei ole luotu kurssille ko. tenttiin, luo lomake seuraavasti:
    1. Valitse kurssin navigointipuusta kohta Lomakkeet (tai alareunasta Lisätietolomakkeet-linkki).
    2. Paina Näytä lisämääritykset -linkkiä, jos se on näkyvissä.
    3. Kirjoita lomakkeen nimi, kenttien lkm = 1. Jos opiskelija voi saada oletuksesta poikkeavan opintoviikkomäärän, anna kenttien lukumääräksi 2.
    4. Kenttien näkyvä teksti = Arvolause.
    5. (TÄRKEÄ) Kenttien nimi = arvolause1 jos tämä on kurssin ensimmäinen tenttilomake;
      arvolause2 jos toinen tenttilomake;
      arvolause3 jos kolmas, jne.
      Alempana valittava funktio käsittelee maksimissaan viisi eri tenttilomaketta, mutta sitä rajaa voidaan suurentaa.
    6. Paina Tee lomake -painiketta.
    7. Jos opintoviikkomäärä on opiskelijakohtainen, muokkaa lomakkeen toista kenttää siten, että sen näkyvä teksti on esimerkiksi Laajuus ja kentän sisäinen nimi on laajuus.
  6. Siirry lomakkeen täyttöön (opiskelijoiden pisteiden muokkaus).
  7. Valitse Päivitettävissä olevat kentät -listasta oikea kenttä tai oikeat kentät (lomakkeelta jonka äsken loit).
  8. Paina Päivitä-painiketta.
  9. Täytä arvolauseet ja mahdollisesti opintoviikkomäärä opiskelijoille. Huom! Puolikkaissa arvolauseissa käytä pistettä, ei pilkkua! (Siis 1.5, ei 1,5.)
    Tallenna tiedot välillä ja lopuksi.
  10. Siirry kurssilla kohtaan Opintosuoritukset.
  11. Jos olet aiemmin valinnut ja luonut kurssille arvostelufunktion, siirry kohtaan 14.
  12. Jos opintoviikkomäärä on opiskelijakohtainen, funktiota tulee muokata huomioimaan tämä. Ota tällöin yhteyttä Korppi-ylläpitoon joko sähköpostilla osoitteeseen korppi@jyu.fi tai palautelomakkeella.
  13. Paina linkkiä Arvostelufunktio.
  14. Kirjoita funktiolle nimi (esim. kurssikoodi ja lukukausi) ja kuvaus niille varattuihin tekstikenttiin. Arvostelufunktioksi valitse alimmasta listasta TKTL-tenttiarvostelu, paina Valitse-painiketta jos sivu ei päivity automaattisesti. Paina Luo funktio -painiketta oikeassa alareunassa.
  15. Paina sivun alareunassa olevaa Arvostele kurssi -painiketta. Jos laskenta meni oikein, tulee tästä sivun alareunaan ilmoitus

Arvostelu onnistui!
    n henkilöä arvosteltu.

Nyt lomakkeella olevat arvolauseet on laitettu odottamaan JOREen keräilyä varten. Laskennan voit suorittaa niin usein kuin tarpeen on, koska vain uudet ja muuttuneet tiedot viedään lopulta JOREen.
  16. Palaa Opintosuoritukset-sivulle sivun alareunassa tai yläreunassa olevan linkin avulla.
  17. Korjaa sivun alareunassa olevaa suorituspäivämäärää, jos JOREen vietävä suorituspvm tulee olla jotain muuta kuin kuluva päivä.
  18. Valitse opettajalistasta oikea opettaja.
  19. Paina Näytä JOREen lähetettävät tiedot -painiketta.
  20. Jos näytöllä on oikeanlainen lista suorituksista, voit lähettää tiedot JOREen painamalla alareunassa olevaa Lähetä tiedot -painiketta. Peruuta-painikkeella tietoja ei lähetetä. Seuraavan kerran kun tulet tälle sivulle, kaikki lähettämättömät suoritukset näytetään uudelleen. Jos listassa on sellaisia suorituksia, joiden et halua siirtyvän JOREen (esim. testauksia), ilmoita poistettavat suoritukset kera kurssin koodin ja nimen Korppi-ylläpidolle, joka voi poistaa ylimääräiset suoritukset.
    Pistelaskufunktion avulla voit poistaa myös suorituksia: tools.removeGrade() tai tools.saveGrade("") merkitsee suorituksen poistetuksi.
  21. Ilmoitustaululle tulostettavan listan saat edelliseltä JOREen lähetettävät tiedot -sivulta oikeassa yläreunassa sijaitsevan Tulostettava lista -lomakkeen avulla seuraavasti:
    1. Valitse listan kieleksi joko suomi tai englanti.
    2. Kirjoita (tentin) osallistujien lukumäärä, jonka avulla voidaan laskea hylättyjen lukumäärä.
    3. Paina Tee tulostettava PDF-versio -painiketta.
    4. Linkistä Näytä tulostettava tenttituloslista saat muodostetun PDF-version selaimeesi, joka todennäköisesti avaa Adobe Acrobat Reader -lukijan.

Jos tietoja lähetettiin JOREen, seuraavana aamuna tulee tästä ilmoitus sähköpostilla. Suoritukset siirtyvät tällöin illalla JOREen.