Henkilötietosi

1. Yleistä henkilötiedoistasi

Henkilötietojen kautta voit muuttaa omia henkilötietojasi, Korpin asetuksia sekä ulkonäköä, katsella opintosuoritusotetta ja Korppi-vastaava voi lisäksi lisätä henkilöitä tai muuttaa organisaationsa jäsenten tietoja (esim. oikeuksia).

1.1 Muuta tietojasi

Valitsemalla puusta Henkilötiedot - Muuta tietojasi pääset muuttamaan omia henkilötietojasi, salasanaasi sekä Korpin ulkonäköä (tyylitiedostojen avulla). Muutettavat tiedot vaihtelevat käyttäjätason mukaan. Henkilötiedot on jaettu välilehdille. Seuraavaksi selvennetään kunkin sivun sisältöä karkealla tasolla:

Yleiset
Voit korjata nimeäsi ja voit muuttaa salasanaasi sekä laitostasi.
Muita tietoja
Muiden henkilötietojen (kuten pääaineen ja emailin) lisääminen ja muuttaminen. Sivun alaosassa voit lisätä tietoihisi esim www-osoitteen. Mikäli Korpin ulkonäkö ei miellytä, voit muuntaa ulkonäkö CSS-tyylitiedostoa vaihtamalla. Korpissa on valmiina muutamia vaihtoehtosia tyylejä (Kuvan 1 esimerkissä FireFoxin NallePuh-tyyli), mutta voit luoda halutessasi myös aivan oman tyylin. (lisätietoa tyylitiedoston muuttamisesta
Osoitteet
Postiosoitteen lisääminen ja poistaminen.
Nimikkeet
Nimikkeen lisääminen ja poistaminen.
FireFoxin NallePuh-tyyli

Kuva 1. FireFoxin NallePuh-tyyli

1.2 Asetukset

Valitsemalla puusta Henkilötiedot - Asetukset pääset muuttamaan omia Korppiasetuksisiasi. Seuraavaksi selvennetään muutettavien asetusten merkitystä karkealla tasolla:

Yleiset
Voit halutessasi nostaa esimerkiksi automaattisen uloskirjautumisen aikarajaa 50 minuuttiin. Tällöin Korppi kirjaa sinut automaattisesti ulos järjestelmästä vasta 50 minuutin päästä, mikäli et käytä ohjelmaa siinä välissä. Voit myös poistaa uloskirjautumisen varmistuksen. Tällöin Korppi ei kysele, että haluatko varmasti kirjautua ulos.
Navigointiasetukset
Voit määritellä kalenterin sijainnin tai piilottaa sen halutessasi kokonaan. Vastaavasti voit piilottaa yläpalkin tai vasemman reunan navigointipuun. Sinulla on myös mahdollisuus itse säädellä millä tavoilla navigointi esitetään. Kuvassa 2 navigointi on esitetty vain muruspolkuna. Vastaavasti voit valita näytettäväksi vain vasemman reunan navigointipuun tai valita näytettäväksi molemmat muodot.
Sivun asettelu
Jos et pidä korpin ulkonäöstä, vaihda CSS-tyylitiedostoa. Etsi-korvaa toiminnon hyödyntäminen kannattaa esimerkiksi kurssikuvausten kopioinnin yhteydessä. Toiminnon avulla voit siis määrittää mitä sanaa sivulta etsitään (esim. syksy) ja millä kyseinen sana korvataan (esim. kevät). Avusteilla tarkoitetaan Korpin tarjoamia pieniä neuvoja käyttäjälle. Mikäli sinusta tuntuu, ettet niitä tarvitse, voit piilottaa ne huoletta.
Opasteet
Voit esimerkiksi kieltää lisätietoa antavien kysymysmerkkien näytön.
Sähköpostiasetukset
Voit halutessasi muokata sähköpostiasetuksia.
Kalenterin asetuksia
Voit määritellä tapahtumille alkamis- ja päättymisminuutit (on kätevää määritellä alkamisminuutiksi 15, sillä suurin osa luennoista alkaa vartin yli. Tällöin salivarauskin tulee laittaa alkamaan vasta vartin yli. Lisää kalenteriasetuksista.
Navigointiasetukset

Kuva 2. Navigointiasetukset

2. Postilistat

Henkilötiedot - Postilistat -sivulla on kaksi vaihtoehtoa, mitä postilistoja näytetään. Voit siirtyä eri tilojen välillä klikkaamalla sivun yläosassa olevaa liittyä- tai mukana -linkkiä.

Kun mukana -linkkiä on klikkattu, esitetään sivulla ne sähköpostilistat, joissa olet mukana. Voit erota listoilta (mikäli listan omistaja on sallinut listalta eroamisen). Muutos päivitetään postipalvelimelle pienellä viiveellä.

Kun liittyä -linkkiä on klikattu, esitetään sivulla ne sähköpostilistat, joille sinulla on oikeus liittyä. Postilistat voivat liittyä johonkin kurssiisi, sellaiseen ryhmään jossa olet jäsenenä, tai kyseessä voi olla kaikille korppilaisilla avoin lista. Liittyminen listalle tapahtuu pienellä viiveellä.

3. Opintosuoritusote / Opintosuoritusotteet

Opiskelija voi tarkastella omaa opintosuoritusotettaan valitsemalla puusta Henkilötiedot - Opintosuoritusote.

Opettaja ja Korppi-vastaava voivat vastaavasti etsiä Korppi-käyttäjän opintosuoritusotteen sukunimen perusteella. Tieto tarkastelemastasi opintosuoritusotteesta tallentuu Korppi-ylläpidon tietoon. Väärinkäytöksiin tullaan puuttumaan.