Ohje ilmoitustaulun käyttöön

1. Yleistä ilmoitustaulu - toiminnosta

Ilmoitustaulutoiminnon tarkoituksena on helpottaa Korppi-käyttäjien välistä viestintää.

2. Viestin lukeminen, poistaminen, vastaaminen ja ryhmään liittyminen

Viestien lukeminen

Kuva 1. Viestien lukeminen ilmoitustaululta

3. Viestin jättäminen

Pääset jättämään viestejä valitsemalla puusta Viestintä - Ilmoitustaulu - Jätä viesti tai vastaamalla saamaasi viestiin. Lomakkeella (katso Kuva 2) voit jättää viestejä valitsemillesi Korppi-järjestelmän käyttäjille. Seuraavaksi selvennetään viestin jättämissivulla kysyttyjä kohtia:

Nimi
Kirjoita nimikenttään vastaanottajan sukunimi tai sukunimen alku. Voit kirjoittaa monta haettavaa sukunimeä pilkuilla erotettuna (esim. hill, lapp, kuj). Voit myös kirjoittaa henkilön nimen muodossa sukunimi etunimi (esim. Virtanen Olli). Paina Hae
Haun tulos
Haun tulos kentässä esitetään henkilöt, jotka vastasivat hakuasi. Valitse listasta haluamasi vastaanottajat. Ctrl pohjassa voit valita useamman yhtä aikaa. Paina Lisää saajaksi
Viestin saaja(t)
Viestin saajat kentässä näytetään henkilöt, joille viesti ollaan lähettämässä. Jos olet vastaamassa viestiin, ovat viestin vastaaanottajat valmiina. Voit poistaa vastaanottajia valitsemalla ne Viestin saajista (ctrl pohjassa voit valita monta yhdellä kertaa) ja painamalla Poista saaja -painikkeesta.
Viesti
Kirjoita tähän itse viesti.
Url
Url -kenttään voit laittaa www-osoitteen, joka antaa viestiisi liittyvää (tai liittymätöntä:) tietoa. Kuvassa 2 on osoitteeksi annettu Testikorpin osoite, jossa Aku voi myös käydä testailemassa Korppia.
Linkkiteksti
Linkkiteksti näkyy täydellisen osoitteen sijaan ilmoitustaululla. Jos Kuvassa 2 ei olisi määritelty linkkitekstiä olisi Testikorpin kotisivu -tekstin tilalla ollut Url eli http://testikorppi.it.jyu.fi.
Voimassa
Voit määritellä kuinka kauan viesti näkyy ilmoitustaululla. Viesti poistuu siis tuona päivänä vastaanottajien ilmoitustaululta välittämättä siitä oliko viesti luettu vai ei.
Sähköposti
Voit halutessasi ilmoitustaulun lisäksi jättää vastaanottajalle viestin myös sähköpostitse. Valitse tällöin lähetä vastaanottajille sähköposti. Mikäli et halua, jättää ilmoitustaululle viestiä, mutta haluat lähettää kirjoittamasi viestin sähköpostitse, valitse lähetä vain sähköposti lisäämättä viestiä ilmoitustaululle. Huomioi kuitenkin, että sähköpostien lähettäminen ilmoitustaulun kautta on hidasta. Eli jos aiot lähettää viestin sähköpostitse usealle käyttäjälle, kannattaa mieluummin käyttää sähköpostilistaa. Laita sähköpostillesi otsikko ja paina Tallenna viesti.
Viestin jättäminen ilmoitustaululle

Kuva 2. Viestin jättäminen ilmoitustaululle