Takaisin Opastuksen pääsivulle | Takaisin Kurssihallinnan ohjeeseen

Lomakkeen täyttäminen

1. Termistö: lomakkeen täyttö

Lomakkeiden täyttö tarkoittaa tietojen syöttämistä luotuihin lomakkeisiin. Lomakkeen täytössä käytössä oleva termi "lomake" tarkoittaa kokoelmia aiemmin luotujen lomakkeiden kentistä.

2. Ohje: lomakkeen täyttö uusilla hakuehdoilla

Seuraavaksi neuvotaan esimerkkinä yhden demoryhmän demotietojen päivitys uusilla hakuehdoilla:

Vaihe   Toiminto
1. Valitse navigointipuusta Opetus - Yksittäinen kurssi - Lomakkeen täyttö.
2. Valitse Päivitettävissä olevat kentät-listasta haluttuun demokertaan liittyvät kentät (Kuvan 1 esimerkissä demo 1 (sannan demot, numeerinen) -kenttä).
  - Voit rajata päivitettäviä henkilöitä sukunimen mukaan kirjoittamalla rajausehto (esimerkiksi sukunimen alkukirjain) Sukunimiehto-kohtaa. Rajausehtoja voi kirjoittaa useampiakin erottamalla ne pilkulla toisistaan.
  - Voit valita kenttien määrän per näyttö. Jos olet valinnut vain yhden päivitettävän kentän, arvo vastaa rivien lukumäärää. Kerralla kannattaa päivittää virheiden minimoimiseksi suhteellisen pientä kenttämäärää. Navigoi syöttötiedoissa seuraava ja edellinen -painikkeiden avulla.
  - Voit halutessasi tallentaa hakuehdot "lomakkeeksi".
3. Pääset päivittämään tietoja Päivitä... -painikkeesta.
Lomakkeen täyttö -sivu

Kuva 1. Lomakkeen täyttö -sivu

3. Ohje: hakuehtojen tallentaminen

Voi tallentaa valitsemasi päivitysvalinnat antamalla Nimi hakuehdoille ja painamalla Tallenna -painiketta. Näitä "lomakkeita" ei ole pakko tallentaa, vaan joka kerta tultaessa lomakkeen täyttöön, voit valita valintalistasta päivitettävät kentät. On kuitenkin aina näppärämpää, jos on valmiiksi luotuja lomakkeita.

4. Ohje: lomakkeen täyttö valmiilla hakuehdoilla

Mikäli olet aiemmin täyttänyt lomakkeita ja tallentanut päivitysehtoja, voit valita valmiit hakuehdot valikosta ja päivittää kyseisillä valmiilla ehdoilla. Voit myös poistaa halutessasi hakuehtoja.

5. Ohje: päivitys tiedostosta

Voit halutessasi päivittää myös tiedoston avulla. Tällöin tiedoston yksittäisten rivien täytyy olla jommassa kummasta seuraavista muodoista:

personid;kentän sisäinen nimi;tulos

henkilötunnus;kentän sisäinen nimi;tulos

6. Ohje: opiskelijan tietojen päivitys

Kun haluat päivittää tietoja, kirjaa annettavat pisteet oikealle henkilölle ja paina Tallenna-painiketta (katso Kuva 2). Mikäli olet rajannut kenttien määrää per näyttö, navigoi seuraava ja edellinen -painikkeiden avulla.

Opiskelijoiden pisteiden muokkaus -sivu

Kuva 2. Opiskelijoiden pisteiden muokkaus -sivu.

Takaisin Opastuksen pääsivulle | Takaisin Kurssihallinnan ohjeeseen