Opiskelijana Korpissa

1. Opiskelijan Korppi

Opiskelijan kannalta Korpin tärkein toiminto lienee kursseille ja tentteihin ilmoittautuminen. Tässä osassa ohjetta neuvotaankin, miten ilmoittaudutaan sekä tarvittaessa poistetaan ilmoittautuminen. Huomionarvoista on, että opetusohjelma on hyvä keino tutustua laitosten kurssitarjontaan sekä ilmoittautua kursseille.

Opiskelija voi hyötyä myös muista Korpin toiminnoista kuten henkilökohtaisesta kalenterista, ohjausaikojen varaamisesta sekä henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Myös muihin toimintoihin kannattaa siis tutustua.

2. Kursseille ilmoittautuminen

Vaihe   Toiminto
1. Napsauta Opintojen haku ja ilmoittautuminen -linkkiä, mikäli haluat selata kurssitarjontaa ilman sisäänkirjautumista.
  Vaihtoehtoisesti: kirjaudu ensin Korppiin. Valitse Opinnot - Kurssit ja kokonaisuudet - Haku ja ilmoittautuminen.
2. Etsi kurssi kirjoittamalla kurssin/opintokokonaisuuden koodi tai hakusana tekstikenttään:
  Jos et muista kurssikoodia, voit siis hakea kurssin nimellä tai nimen osalla tai vaikkapa asiasanalla.
  Huomaa, että voit käyttää sanan lyhentämisessä myös *-merkkiä (esim. ruotsi*perus).
  Kuvassa 1 on muistettu kurssista vain, että kuvauksessa oli jotain puhetta normaalijakaumasta. Hakusanassa normaalijakaum* on käytetty *-merkkiä siksi, ettei suomen kielen taivutusmuodot häiritse hakua.
3. Napsauta Etsi -painiketta.
Vaihtoehtoisesti: hae tietyn laitoksen/oppiaineen kurssitarjonta napsauttamalla luettelosta nimeä.
4. Saat listan hakuehtosi täyttävistä kursseista. Napsauta kurssin nimeä ja saat kurssista lisätietoa (mm. aikataulu, ilmoittautumisaika, opettaja, osallistujamäärä ja sisältö).
5. Jos haluat ilmoittautua kursseille ja et ole vielä kirjautunut Korppiin: Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi.
6. Napsauta sivun yläreunasta Ilmoittaudu -painiketta.
7. Huom. jos kurssilla on demoryhmiä, valitse sopiva ryhmä ja ilmoittaudu myös ryhmään.
  Huomaa, että kurssit, joille olet ilmoittautunut, listautuvat Opinnot -otsikon alle.
Kurssin hakusivu

Kuva 1 Kurssin hakeminen

3. Laitoksen opetusohjelma

Laitoksen opetusohjelman hakeminen

Kuva 2 Laitoksen opetusohjelman hakeminen

4. Tenttiin ilmoittautuminen

Vaihe   Toiminto
1. Napsauta Tentit -painiketta, mikäli haluat selata tenttipäiviä ilman sisäänkirjautumista.
  Vaihtoehtoisesti: kirjaudu ensin Korppiin. Valitse Opinnot - Tentit - Ilmoittautuminen.
2. Etsi tentti:
  valitse alasvetovalikosta laitos/oppiaine tai
  etsi opintojakson nimellä tai koodilla
  voit myös halutessasi määritellä aikavälin
3. Napsauta lopuksi Näytä tentit listana / taulukkona -painiketta.
4. Jos haluat ilmoittautua tenttiin: napsauta listalta tentin nimeä, joka on linkki ja vie sinut tarkastelemaan tentin tarkkoja tietoja. Napsauta Ilmoittaudu -painiketta.
5. Kirjaudu sisään tunnuksillasi Korppiin (mikäli et ollut jo kirjautuneena).
6. Korppi kysyy vielä varmennoksen: Olet ilmoittautumassa seuraaviin tentteihin... Hyväksy napsauttamalla Kyllä -painiketta.
7. Voit tarkistaa tentti-ilmoittautumisesi: valitse Opinnot - Tentit.

5. Ilmoittautumisen poistaminen

6. Uloskirjautuminen

Napsauta sivun yläreunasta Exit (Poistu) -painiketta.