Takaisin Opastuksen pääsivulle | Takaisin Kurssihallinnan ohjeeseen

Ohje tutkintohakemuksen tekemiseen

  1. Tutkintohakemuksen luominen
  2. Henkilötiedot
  3. Opintojen liittäminen hakemukseen
  4. Tutkintohakemuksen lisätiedot
  5. Hakemuksen lähettäminen käsiteltäväksi

1 Tutkintohakemuksen luominen

Tutkintohakemukset luodaan eHopsien pohjalta. Jotta voit anoa tutkintoa, sinulla täytyy olla maisterin tai kandidaatin tutkintoon tähtäävä eHops.

Siirry sen eHopsin tietoihin, jonka pohjalta haluat tutkintoa anoa. (Opintojen suunnittelu -> eHopsit -> haluamasi eHops -> rakenne)

Tutkintohakemuksen voit tehdä vasta, kun sinulla on tutkintoon oikeuttava määrä opintosuorituksia. Vaaditun opintopistemäärän näet opintosuunnitelman rakenneostasta. Kun suorituksia on riittävä määrä, näet opintosuunnitelman pääelementin alapuolella linkin 'Hae tutkintoa'. Klikkaa tätä linkkiä luodaksesi hakemuksen.

Jos linkkiä hakemuksen luomiseen ei näy siitäkään huolimatta, että sinulla on riittävä määrä opintoja, ei laitoksellesi mahdollisesti ole vielä asetettu tutkintohakemusten käsittelijää. Ota tässä tapauksessa yhteyttä laitoksesi henkilöstöön.

2 Henkilötiedot

Ensimmäisessä vaiheessa näytetään anojan henkilötiedot. Nämä tiedot kopioidaan Korpin henkilötiedoista tutkintohakemuksen yhteyteen automaattisesti. Jos jokin tieto ei pidä paikkaansa, käy muuttamassa tietojasi henkilötiedoista. Kun tämän jälkeen palaat tuktintohakemukseen eHopsissa näkyvän linkin kautta, muutetut tietosi päivitetään hakemukseen. Kun tiedot pitävät paikkansa, paina 'Seuraava' -painiketta.

3 Opintojen liittäminen hakemukseen

Toisessa vaiheessa liitetään suorituksia tutkintohakemukseen. Opinnot on jaettu opintokokonaisuuksiin ja -jaksoihin. Opintojaksot on jaettu kieli- ja viestintäopintoihin sekä muihin opintoihin.

Opintojen lisääminen jokaiseen kategoriaan toimii samalla periaatteella. Klikkaa 'Näytä muokkaus' -linkkiä avataksesi listan opinnoista, jotka on mahdollista liittää kyseiseen kohtaan. Opintosuoritteesta näytetään perustietoja, kuten nimi ja laajuus, sekä kategoriaan liittyviä tietoja. Suorituksen perässä on 'Lisää'-linkki, jolla suoritus valitaan liitettäväksi hakemukseen. Opintojen poistaminen hakemuksesta tapahtuu painamalla 'Poista'-linkkiä suorituksen perässä. Tämä siirtää suorituksen listaan käytettävissä olevista suorituksista.

Opintokokonaisuudet voivat olla joko pää- tai sivuaineseen liittyviä. Kokonaisuudet voi siis lisätä joko pää- tai sivuaineeseen sopivasta linkistä. Jo lisätyn kokonaisuuden voi siirtää pääaineesta sivuaineeksi ja toisinpäin 'Vaihda pää/sivuaineeksi' linkistä.

Sivun ylälaidassa näytetään hakemukseen liitettyjen opintojen kokonaismäärä. Tämän määrän tulee olla vähintään yhtä suuri, kuin tutkintoon vaadittava opintopistemäärä. Kun halutut opinnot on liitetty hakemukseen, paina 'Seuraava' -painiketta.

4 Tutkintohakemuksen lisätiedot

Kolmannessa vaiheessa täytetään tutkintohakemuksen lisätietoja. Ensimmäinen tieto määrittelee sallitko nimesi julkaisemisen valmistuneiden tutkintojen yhteydessä. (??? MIHIN NÄITÄ LÄHETELLÄÄN ???) Aseta ensimmäinen valinta päälle, jos sallit nimesi julkaisemisen.

Toinen täytettävä tieto koskee tutkintotodistuksen toimittamista. Voit joko käydä hakemassa todistuksen tiedekuntasi toimistosta, tai todistus toimitetaan haluamaasi osoitteeseen. Jos haluat että todistus postitetaan, valitse sopiva valinta ja anna toimitusosoite.

5 Hakemuksen lähettäminen käsiteltäväksi

Neljäs ja viimeinen vaihe on tutkintohakemuksen lähettäminen käsittelyyn laitoksellesi. Ennen lähetystä näet yhteenvedon antamistasi tiedoista. Tarkasta tiedot vielä kertaalleen. Jos tiedoissa on vikaa, palaa korjaamaan tietoja 'Edellinen' -painikkeella.

Kun hakemuksen tiedot ovat kunnossa, paina 'Lähetä hakemus' -painiketta. Laitoksesi tutkintohakemuksen käsittelijöitä informoidaan uudesta hakemuksesta sähköpostilla.

Takaisin Opastuksen pääsivulle | Takaisin Kurssihallinnan ohjeeseen